De kallar det för snökaos

24 november. En månad kvar till julafton. Och så här såg det ut när jag tittade ut genom balkongdörren imorse:





De kallar det för snökaos. Snö + kaos. Tydligen så är snö alltid lika med kaos, åtminstone då det gäller snö som dykt upp i de delar av landet som ligger söder om Sundsvall. Blixthalka, bilköer, olyckor, trafik som lamslås. Nämen surprise, det kom snö i år också, oh shit! 

Något som är ännu mer oroväckande löjligt (åtminstone för en Norrbottning som jag, som är uppvuxen med att snö absolut inte är lika med kaos), är att jag nu under morgonen redan hunnit se fyra personer yra förbi här utanför med paraplyn i sina händer. Paraplyn! Som de placerar snett framför sig, som en slags sköld, som ska skydda dem från att få snö på sig. Snälla ni, paraplyn har man när det regnar! På med vantar, mössor och halsdukar vetja, rätt däck på bilarna, sakta ner i trafiken och let´s face it; det är vinter. Det blev vinter i år också.

Kommentarer
Postat av: Louise

Kan inte annat än att fullständigt hålla med. Kaos i Uppsala också.

2008-11-24 @ 17:26:23
URL: http://louisek.webblogg.se/
Postat av: Karin

Ja, fast i Uppsala behövde man fanimej paraply idag. :) Snön blåste horisontellt liksom, det gör den inte i Norrland. Där singlar den.

2008-11-24 @ 20:52:39
URL: http://karinskriver.spaces.live.com
Postat av: Eva

AH! Jag såg också flera paraplyn idag. Flera stycken. Och en stackars BMW som stod och slirade i en uppförsbacke i typ en timme...

2008-11-24 @ 22:02:32
URL: http://minblogg.evawallsten.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0