"Det är klart att hon ska ha det bästa"

"När jag fyllde tio år fick jag min första Balenciaga-väska och så fick jag som ett litet rosa kit med de här Chloéglasögonen också!" Hjälp! Jag säger bara hjälp!


Bara 90 procent kvar då

Sådärja. Då var drömlyan ett steg närmare att bli min bara min. 10 procent närmare. Svisch svisch, iväg med handpenningen. Hoppas att det blev rätt antal nollor där på slutet.

Förresten, är det normalt att bli pirrigt glad i magen över att föra över så förbaskat många tusenlappar till någon?

Mmmmmaj!

Egentligen skulle jag bara vilja skriva om hallspeglar i guld, runda köksbord och den ultimata soffan som passar perfekt i burspråket. Om alla fina teburkar jag ska ha i kryddhyllan, om designerglas och nya mjuka handdukar. För det är ungefär vad mina tankar och fantasier kretsar kring just nu. Men jag bespar er det så länge. Blir tillräckligt sådant så småningom, det kan jag lova.

Annars då?

Helhelg och uteäventyr med brudarna.
Grym konsert med Johnossi på Debaser.
Premiär nummer ett - vårens första uteserveringsöl.
Inlindad i sjal och fleecefilt, men vad tusan. Är det vår så är det.
Premiär nummer två - vårens första parkhäng med lakritspuck.
Och så lite härligt hemmahäng med hamburgare och klyftisar.
Som pricken över i:et på en rad sköna dagar.

Kärleken fanns på 37 kvadrat

"När du träffar rätt vet du det på något konstigt sätt", sjunger Markus. Och nu vet jag. Jag är kär. Fast inte i en stilig karl, nej nej. Den kärleken får vänta. Objektet för min kärlek är en lägenhet. Den mest perfekta lilla pärla på 37 kvadratmeter med originalträgolv, vita vackra väggar och burspråk. En pärla, som jag direkt visste att jag bara måste bo i. Snart gör jag det, snart är den min bara min! Efter två visningar, två ont-i-magen-dagar, två sömnlösa nätter och en rysarbudgivning som jag inte ens vann.


Och ja, man kan vara kär i en lägenhet. Det säger min vän, som också precis köpt en. "Man tänker på det och så... pirrar det till". I flera veckor tydligen. Det ser jag fram emot. Att fortsätta leva i mitt lägenhetslyckorus.


Lollos ljuvliga lingonbröd

Jag skulle vilja vara en sådan där pysslig och duktig tjej. Som bakar mitt eget bröd, provar nya recept och vet vad som passar ihop med vad. Jag tänker ibland att jag ska bli en sån. Men så... bara blir det så mycket enklare att gå till affären och köpa nytt bröd då det är slut.


Men efter en hel helg hos min allra husligaste vän började det klia även i mina bakfingrar. Speciellt efter att till första-maj-lunchen blivit bjuden på ett fantastiskt smarrigt nybakat bröd, fyllt med godsaker. Så ikväll gav jag det ett försök. Och se - det gick, och blev dessutom hur gott som helst! 

Vi kan ge det ett sånt där käckt namn - Lollos ljuvliga lingonbröd:

Steg 1: gegga ihop.

Steg 2: skjuts in i ugnen.

Steg 3: ut ur ugnen.

Steg 4: ät.

Superenkelt! Och så receptet:

2 dl fiberberikade havregryn
5 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl russin
1 dl grovhackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl mild yoghurt
1/2 dl flytande honung
1/2 dl lingonsylt

Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i yoghurt, honung och sylt. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform, rymd ca 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk.

Tips!
- Mer sylt och mindre honung.
- Ta hälften grahamsmjöl och hälften vetemjöl, istället för bara vetemjöl.
- Jag hade i lite torkade aprikoser och solrosfrön också - extra gott!
- Avnjutes bäst tillsammans med en kopp vaniljte och ett avsnitt True Blood.

RSS 2.0