Sommartorka

Sommartorka på bloggen, men inte i livet.
För här händer massor. Här händer midsommar, här händer besök av fina vänner,
här händer festligheter, picknick i en park, öl på en uteservering,
långa promenader och joggingturer på favoritrundan längs med strömmen.
Här händer ett jobb som jag trivs så otroligt bra på i en stad som känns helt rätt just nu.
Här händer sommar, den där som äntligen är här på riktigt.



Midsommarafton = nyplockade blommor och jordgubbar...


...och ett par heta brudar.


Äkta gräddglass ska helst avnjutas direkt från paketet, ja...


...eller tillsammans med sommarens första jordgubbar.


Glädjeskutt på midsommarafton, på väg mot festligheter.


Lite suddigt började det bli här ja...


Midsommardagsöl på uteservering.


Sötaste.


Och så kom sommaren, på riktigt,
och Norrköping blev vackrare än någonsin.



Tisdagskvällspicknick i det gröna. På menyn: sushi.


Mhmmm!


Kan man ha det mycket bättre? Njae.

När Stockholm kysser oss på kinden

Fika i de röda fåtöljerna på stammisstället Café 60, promenad längs en pulserande Sveavägen. Examens- och födelsedagskalas för två av töserna, skrålande till Ebba Grön, Nationalteatern och andra gamla favoriter vi lyckas gräva fram ur gömmorna tack vare Spotify, sjungandes och skuttandes in till stan där vi kommer på att min bäddsoffa var bättre än ett halvdött Marie Laveau.

Sova till halv ett, äta långfrukost och pyjamasmysa, trotsa spöregn och höstliknande kyla och bege oss till Medis för lunchmiddag på BK, dra igång kvällens söderrunda som börjar på Carmen och fortsätter på Mest dit fler fintjejor droppar in, snicksnacka och öldricka till mörkret faller över Götgatan utanför. Nästa stopp: en mysig källarkrog i Gamla stan där vi möter upp med mer journalistfolk, vidare till Debaser Slussen där vi hoppar oss svettiga till en överraskande bra spelning med heta rocksnubbar i tajta svarta jeans, proppa i oss dagens andra hamburgermål på Donken, innan vi alla kommer på att det är roligare att sova tillsammans än ensam. Hem till Hagsätra där vi återigen pyjamaspartar oss igenom natten i min lya.

Sova till halv tolv (=bättre än dagen innan), ännu en långfrukost som varar till eftermiddagen, in till St Eriksplan, möta upp med Danjel och Sofia, laga härlig pastamiddag och äta mängder av godis till vi blir sockersega i soffan, digga Kent och Hellacopters och prata om nuet och framtiden, promenera till Odenplan för att hämta tunnelbaneremsa, plötsligt bli inbjuden på vin och fastna på trevlig fest som övergår i efterfest, allt medan vi musiktävlar och Stockholm ljusnar utanför.

Och är det inte såhär som Stockholm ska vara, så säg. Bara för att jäklas, nu när det inte är där vi ska vara. Bara för att väcka kärleken till staden till liv och påminna om gamla, grymt goda, tider. Då blev nu, vi och staden, för en helg.

* * *

Nu då? Ny stad, Norrköping igen, hej och hå. Men inget mer farande och flängande på ett tag. Nu är det här jag ska vara, i den fina lägenheten som jag och Camilla så smått börjar komma oss tillrätta i. Och här sitter jag nu, med en kopp rykande rabarbergräddte i handen, och väntar på att få börja sommarens andra arbetsdag. Jobbar kväll, men vad göra av dagarna?!? Tittar ut genom fönstret, solen skiner visst. Okej då. På med joggingskorna, ut. Det är ju trots allt sommar.

Någongång i mitten av juni sådär

Stockholm, London, Norrköping, och nu Stockholm igen. Ja, jag bara far och flänger! Men jag gillar det. Ett fullspäckat schema med fart, fläkt, variation, nya platser och nya människor passar utmärkt just nu, känner jag. Vardagstristess, grubblerier, rastlöshet och tråkigheter, nej tack! Det får vi ta tag i en annan gång.

London, ja London, underbara stad! Mammas födelsedag firades med fyra dagar fulla av turistande. Jag tror vi bockade av alla de obligatoriska höjdpunkterna; poserade med kändisarna (eller ja...) på Madame Tussauds, fotade oss framför Big Ben, promenerade längs Themsen och över London Bridge, hängde med vakterna framför Buckingham Palace, shoppade på Oxford Street, drack öl på de lokala pubarna, åkte röda bussar, dansade natten lång vid Piccadilly circus...

Är man i London måste man givetvis dessutom gå på musikal, och när mamma fick bestämma var valet självklart; Mamma Mia. Har sett den svenska uppsättningen och filmen gånger två, men detta slog alltihop med hästlängder. Så pass att hela publiken bara inte kunde låta bli att ställa sig upp för att dansa och sjunga med till de sista låtarna. Mamma Mia, snacka om proffs, snacka om energi!

Så tillbaka i det svenska riket igen, där tåget tog mig direkt till Norrköping. Sist var det mitt i januari, det var mörkt, kallt och grått, och ändå blev jag kär i stan. Så det var inte som att jag gillade den sämre nu, när det blomstrade och grönskade, när det blivit sommar i Norrköping. Det var dessutom riktigt härligt, att kunna traska in på redaktionen och mötas av alla dessa bekanta ansikten och känna sig som hemma. Att lägenheten vi ska bo i visade sig vara underbar gjorde inte heller saken sämre. På söndag kör vi, då flyttar vi på riktigt, och jag längtar.

Men först, kalas ikväll och festligheter även imorrn. Hela gänget är samlat, och det är som uppladdat för några riktigt fina sista Stockholmsdagar.


När sommaren knackar på dörren

Fredag: solstekande och radiolyssnande ute på gården dagen lång, åka till park framåt kvällskvisten med rosébox och ett gäng nygräddade våfflor för att möta upp med finvänner, picknick och prat till solen inte längre värmde, in till Camilla för musikpoppande, vidare till Hornstulls strand, möta upp Mickey & co för dans dans dans, pusta ut och snusfundera på en bänk utanför med utsikt över vattnet tills det blev åka-hem-dags.



Fredagsnatt, snustjejor utanför Hornstull.



Lördag: upp tidigt, ut i solen, tåg till Uppsala, ligga på filt i gräset och mysa med Lollo och stifta bekantskap med nya sötvalpen Algot, sen iväg på grillfest några hus bort, grilla kycklingfiléer och äta ädelostsallad, gitarr och allsång och nytt kul folk, ut på Norrlands och shejkshejka innan vi kom på att makaroner med sjukt mycket ketchup hemma hos Lollo var världens bästa idé.



Lördagskväll på grillfest i Uppsala.



Söndag: vakna parkera oss på filten ute på gräset igen för slöchill, iväg till hallen och se Gustafs basketmatch, springa springa till tåget för att precis hinna hoppa in i det trots att det redan börjat rulla, få telefonsamtal av Camilla och lyckas bli övertalad att göra mig redo för en tredje festkväll, hem och proppa i sig korvgryta med bulgur, snabbt på med partyblåsan och iväg mot St Eriksplan, fläderdrinkar i Lisens fina lägenhet, iväg till Patricia där vi diggade schlager på gayklubben till fötterna värkte.



Söndagsnatt, uppe på däck på Patricia.



Annars då? Det gick plötsligt och blev juni. Schemat inför sommarjobbet har kommit, ett toppenschema där jag ska få vara både redigerare, reporter och webbare. Stor toppenlägenhet mitt i Norrköping är fixad, och jag längtar längtar längtar efter att få flytta in, göra mig hemmastadd och bli sambo igen. Men först är det pickpackande, fixande och trixande som gäller, både inför Norrköping och inför helgens Londontripp.

Och ja, jag tror redan stenhårt på sommaren 2009.


RSS 2.0