Bajskalas och indisk journalistik

Fredag igen, och veckans sista lektion ar precis avslutad. En handelserik vecka, dar vi forutom att halla vara lektioner varje dag aven haft foraldramote, gatt pa marknad och haft 22-arskalas.

Foraldramotet var till for att prata med foraldrarna i den fattiga byn om vikten av hygien - att barnen ar rena och har rena och hela klader pa sig da de kommer till skolan pa morgonen. Vi informerade aven om att vi fran och med pa mandag ska borja ge barnen som kommer till skolan lite mat varje morgon, innan lektionen borjar.

Igar hade vi bajskalas for Martin (bajs=22 pa hindi=valdigt roligt). Pa ett akta indiskt kalas ingar en hel massa ballonger samt den obligatoriska extremt sota indiska tartan fran det som enligt Madan ar det basta bageriet i stan. Vi lagade ocksa en pannkakstarta, med smalt choklad, bananer och vispgradde. Mums! Senare pa kvallen blev det lite indisk ol, drinkar och kortspel uppe i allrummet. Mysigt!

Och sa det dar med marknaden. Inne i stan holls det en stor marknad med allt vad en marknad innebar: tivoli, sockervadd, popcorn och en massa fula prylar. Marknadens hojdpunkt verkade dock vara vart lilla volontargang. Vart vi an gick stirrade folk, och sa fort vi stannade och tittade pa nagot blev vi omringade av ett tio-tjugotal personer. Eftersom nastan ingen kan engelska var det ingen storre ide att forsoka kommunicera, utan alla nojde sig med att bara sta och glo pa oss och vad vi gjorde. Mycket intressant, tydligen.

Forfoljde oss gjorde aven en man med en kamera, som fotade varje liten rorelse vi gjorde. Han visade sig komma fran den lokala tidningen, for sen blev vi aven intervjuade av en journalist darifran. Han stallde nagra fragor och vi svarade sa gott vi kunde. Han anteckande dock knappt nagot alls, sa redan dar blev jag skeptisk. I tidningen dagen efter kunde vi sedan, med hindioversattningshjalp, lasa att vi tydligen hort om marknaden och bara inte kunde lata bli att komma dit, vilket vi inte alls sagt. I citatet vid min bild stod det att jag kopt massor av indiska kryddor, vilket inte alls stamde. Allt jag kopte var en glass. Sa, jag ar har med nagot skeptiskt till den indiska journalistiken.

Nu ar det dags for yoga sen blir det en tidig kvall, for tidigt imorrnbitti bar det av pa kamelsafari. Det ni! :)



Kommentarer
Postat av: johanna

Hej lokalkändis!! Ha det så kul på kamelsafarin!

2009-02-06 @ 17:49:17
URL: http://jool.blogg.se/
Postat av: marie

Hej



Min man och jag kommer att komma till campen i mitten av mars tillsammans med Signhild.

Jag vill veta vad ni längtar efter att få från Sverige.

Lakrits?

tidningar?

böcker?



Låt oss få veta.



Bästa hälsningar



marie

2009-02-08 @ 22:10:37
Postat av: Elin

Hej Marie!



Vad kul att ni ska komma hit! Ni har gjort ett bra val; har ar det verkligen hur bra som helst!



Vet inte om alla vi kommer att vara kvar har i mitten av mars da ni kommer. Men hur som helst, svenskt godis ar nog det som saknas allra mest har! :) Sa om ni tar med lite sadant blir nog alla superglada. Och nagon svensk tidning kanske kan vara kul, sa man kan lasa om vad som hander dar hemma.



/Elin

2009-02-11 @ 10:19:59
URL: http://elinsusanna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0