Sondagsstekande och aputflykt

Sondag. Stekande, svettande och semesterchill i stralande sol. Igar tog vi en tuktuk in till Sikar, for en hel eftermiddag med shopping. De andra volontarerna hade som tur var varit dar forut sa de guidade oss fram bland alla tvargator och grander, bland allt myller av butiker, fruktforsaljare, kor, asnor, dromedarer och manniskor, manniskor, manniskor.


Fem vita unga volontararbetare som strosar runt bland gatorna i Sikar ar inget som hor till det normala, nej langt ifran. Stirrande blickar, forvanade utrop, vinkande och pekande hander. Manga av dessa indier har nog aldrig ens sett en vit manniska forut. En hel del shopping blev det i alla fall. Armband, taringar, bindis att satta i pannan, samt en indisk tunika med tillhorande sjal var det som hamnade i mina pasar. Och sa popcorn, chips och pepsi, till vart lordagsfilmmys senare pa kvallen.

Popcornshoppingen var forovrigt en historia for sig. Tydligen brukar indierna bara handla en miniliten nave popcorn i en miniliten pase. Vi ville dock ha en hel plastpase full med popcorn, och innan vi lyckats forklara det och fa var popcornpase hade det samlats ett femtiotal indier runt oss som ville bevittna det hela, som tydligen var valdigt komiskt.


Nu ikvall bar det av pa kringelkrokiga vagar upp i bergen dar vi kikade pa solnedgangen, tempel och - roligast av allt - apor. Otroligt gulliga och lustiga djur, som hoppade runt och gjorde volter for att underhalla oss. Men, allt var pa deras villkor. Kom vi for nara blev de riktigt sura, en av aporna forsokte dra ner byxorna pa Johanna och en var nara att hoppa pa Lollo. Lite chaipicknick hann vi ocksa med, innan det blev kolsvart ute och vi blev tvungna att kringelkroka oss tillbaka langs bergsvagarna.


Och nu, dags for de forsta Indienbilderna!


 



Har bor vi! Pa nedervaningen ar familjemedlemmarnas sovrum
samt ett samlings-/matomrade. Dar uppe ar vara sovrum,
ett allrum, och var solveranda. 


Har ar vi! Martin, Johanna, Jessica, Lollo och jag, uppe pa berget vid templet.

Kommentarer
Postat av: moster

Äntligen har jag läst din blogg. Du verkar ha det fanatstiskt upplevelse rikt, spännande och säkert tid för relektion över livet på jorden. Hos oss är det mesta somvanligt, vi njuter av vintern och speciellt isbanan som vi äker skridsskor på och tar långa kvällspromenader med Rutger på. Ny vecka nya utmanningar säkerligen inte lika utmanande som din. ha det bra och stor kram på dig, från oss på fredsgatan.

2009-02-01 @ 19:50:55
Postat av: Lillasyster Agnes

Mmmm popcorn. Skulle inte klara mig med en lite näve, nej då. Det ska vara mycket! Du vet ju hur jag brukar vara. :) Aporna verkar väldigt busiga, men det låter ändå väldigt gulligt. Hoppas att du har det bra och njuter av värmen! P.s. Huset såg ju rätt så lyxigt ut utifrån. =) Puss

2009-02-02 @ 15:01:49
Postat av: Arandur

Hoppas du har en fortsatt trevlig dag :)

Kolla gärna in min fotoblogg.

2009-02-02 @ 15:05:51
URL: http://arandur.blogg.se/
Postat av: Sofia

Mysigt med bilder, fint hus ni bor i =) Mejlar typ imorn! puss

2009-02-02 @ 20:51:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0