En dag i Indien

Dags for en genomgang av hur en vanlig vardag har i Indien kan se ut.


7.50 Vackarklockan ringer, om vi har tur. Vi kopte den for runt 15 SEK pa en klockaffar i Sikar, och man far uppenbarligen vad man betalar for. Den lever sitt eget liv helt enkelt. Sen ar det pa med alla indiska klader och smycken som galler.


8.15
Frukost, som alltid bestar av nybakat indiskt brod och omelett, farsk yoghurt fran djuren pa garden, och frukt. Till det varierar ingredienserna, ibland far vi kokosgrot (supergod!), ibland kryddig yoghurt, ibland pannkakor, ibland cornflakes och varm mjolk, ibland friterade bollar med oidentifierbart innehall. Avslutas alltid med en kopp chai.


9.00
Tuktuken kommer och kor oss till Banjara basti, inne i Sikar.


9.30
Anlander till skolan, halsar pa och kramas lite med barnen. Ser till att de tvattar sina hander och ansikten och delar sedan ut mat till dem.


10.15-11.15
Lektion. Jag, Lollo och Jessica undervisar for de yngre barnen, Martin och Johanna for de aldre.


11.15-12.00
Lekar ute pa skolgarden, innan vi aker tillbaka hem till Kanwarpura.


13.00
Lunch. Chapattis (nybakat indiskt brod), ris/potatisgrytor/bonor, olika gronsaksgrytor, dahl (soppliknande rora som man har till maten), frukt, ibland tomatsoppa/gronsakssoppa, ibland kycklinggryta. Avslutas alltid med chai.


15.15
Promenerar till the governmentschool, dar jag och Lollo haller lektion for de yngre barnen, Jessica och Johanna for de aldre.


17.00-19.00
Brukar det vara nagon form av lektion eller workshop i yoga, matlatning, hindi, religion, kultur, kastsystemet eller nagot annat.


19.00
Middag, som bestar av ungefar samma saker som lunchen. Avslutas alltid med chai.


Daremellan, det vill saga mitt pa dagen samt pa kvallen fram till att vi dackar i vara sangar, sa ar det vad-man-vill-tid som galler. Den brukar agnas at lasning, solande, sovande, musiklyssnande, film, badmintonspel, kortspel, promenader, kladtvattande och bucketshowers. Samt en hel del funderingar och reflektioner, och en himla massa koppar med chai. Fullspackade Indiendagar, med andra ord!



I skolan, barnen ritar boy och girl.




Sa har kan en typisk indisk maltid se ut.

Kommentarer
Postat av: Lillasyster Agnes

mmm... Den där maten såg god ut!

2009-02-15 @ 20:08:26
Postat av: Ulrika

Wow!

Hur mår du? Hur smakar maten?

2009-02-15 @ 21:08:06
URL: http://colorelle.blogg.se/
Postat av: moster

Maten verkar vara toppen, och du som fått indikationer på att inför resan till Indien skulle du lagra lie underhudsfett- tydligen helt i onödan om det inte blir så att en inkräktare kryper in...



Tänk på kusinen som är i Province och "svälter"!

2009-02-15 @ 21:34:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0