Tigersafari utan tigrar och pool utan vatten

Yes, jag blev frisk till helgen! Eller nastan i alla fall. Snuvan verkar aldrig vilja ge med sig, men febern ar borta.

Klockan sex pa lordagsmorgonen satte vi oss i minubussen och borjade resan mot sydostra Rajasthan. Valdigt praktiskt att fa fardas genom landet sadar i var minibuss, man far se otroligt mycket pa vagen och hinner skapa sig en bra bild av naturen, byarna och staderna har i Rajasthan. Det galler bara att forsoka slappna av och inte tanka allt for mycket pa det faktum att man lagger sitt liv i handerna pa en frammande chauffor i ett land dar trafiken ar galen, minst sagt galen. Vagarna ar pa tok for smala och pa manga stallen knappt nagra vagar alls. Den ena omkorningen ar varre an den andra, och stundtals hinner man verkligen dra efter andan, bli kallsvettig och se framfor sig hur det kommer smalla. Fast smaller gor det inte, i alla fall inte hittills, aven om det ibland ar valdigt valdigt nara. Man undrar om nagar korkort alls existerar i detta land, och hur vissa i sa fall har lyckats fa dem.


Hur som helst. Fram kom vi, oskadda och lattade, till vart hotell i narheten av Ranthambore national park. Dar sag vi framemot att ta pa oss bikinin och kasta oss ner i swimmingpoolen, som forutom sondagens tigersafari var den storsta hojdpunkten pa helgens resa. Dar uppstod dock lite problem, for i poolen fanns inget vatten. Eller ja, om man nu inte raknar de tva-tre decimeterna som skvalpade omkring pa botten. Men vad gor man, bikini var pa och bada skulle vi. Vi gick ut till det djupaste, dar vattnet atminstone rackte upp till midjan. Ljuvlig kansla, efter att mest bara ha kant sig konstant varm, svettig och sandig i fyra veckor, och bara haft en bucketshower att tillga.

Aven pa sondagen gick vi upp innan solen. 6.30 plockade en stor jeep upp oss utanfor hotellet, och vi korde mot nationalparken dar tigersafarit vantade. Tre timmars safari slutade dock med att nagra fotspar (som jag tvivlar pa om de verkligen var akta) var det narmaste vi kom tigrarna. Visst, en besvikelse. Men vi fick atminstone se en hel del andra djur, som antilooper, mungos, en uggla och lite andra varesler, samt ett riktigt haftigt djungellandskap.


Sa, tigersafari utan tigrar och swimmingpool utan vatten. Men vi var nojda anda, nar vi sent pa sondagskvallen kom hem efter annu en galen bilresa. Helgen avslutades sedan med kalasande och firande langt in pa smatimmarna. For vem fyllde ar igar, om inte varldens finaste Lollo?!  Grattis vannen!




I en pool dar det knappt ar nagot vatten, pa ett tigersafari utan tigrar...

Men men... Don't worry, be happy!


Kommentarer
Postat av: Eva

Åh vad synd! Samtidigt tror jag att chansen att få se tigrar är ganska liten, eller? Men kul med resten!

2009-02-24 @ 23:32:03
URL: http://minblogg.evawallsten.se
Postat av: Agnes

Synd att ni inte fick se några kissar, men det såg rätt skönt ut i poolen! Puss

2009-02-25 @ 12:13:58
Postat av: Karin

Ja, lite vatten är bättre än inget alls! Ohh var fint gyllene ni ser ut:) Kram!

2009-02-25 @ 15:08:50
URL: http://karinskriver.spaces.live.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0