Forsta mars: 35 grader varmt och svett svett svett

Vi narmar oss den indiska sommaren och det blir hetare och hetare for var dag. For bara 2-3 veckor sedan var det riktigt kyligt om natterna. Vi satt dar och huttrade i vara filtar och huvtrojor om kvallarna och mornarna. Men nu svettas vi, oj vad vi svettas! Termometern visar nanstans runt 35 grader i skuggan medan vi dricker vatten som aldrig forr och saltar maten som aldrig forr.

Dessutom gor solen oss sloa. Mitt pa dagen ar det for varmt for att gora nagot alls. Da ligger vi mest bara dackade och halvsover, planerar lektioner eller lyssnar pa vara fantastiska spellistor. Eller laser nagra sidor i Shantaram, en 933 sidors tjock tegelsten pa engelska av Gregory David Roberts, som utspelar sig i Indien och som alla vi volontarer har laser. Ett hett tips!! Dels for att den ger en riktigt bra inblick i Indienlivet, det riktiga Indienlivet, bortom allt som har med turismen att gora. Och dels for att den ar grymt bra skriven och ger bra engelskatraning.


Annars da? Jo, med stormsteg har vi da klivit in i mars. Sedan tva veckor tillbaka undervisar jag och Lollo en tredjeklass pa eftermiddagarna i governmentschool, istallet for de sma ettorna vi tidigare hade. Vi bytte, eftersom det kandes som om ettorna var for sma for att ens vara i skolan, och an mer for sma for att ha nytta av vara engelskalektioner. Vissa av dem var bara runt fem ar och satt mest bara och stirrade framfor sig, livradda. Men nu i tredjeklassen kanner vi oss mycket mer behovda. Dessa barn ar runt tio ar och kan redan lasa vasterlandska bokstaver, vilket gor lektionerna mer effektiva. De verkar tycka det ar riktigt kul, ar ivriga att fa lara lara sig och lar sig dessutom fort. Vi har redan kunnat borja med fraser och meningar, istallet for att bara traggla alfabetet och siffror, och de gor verkligen framsteg. Det ar en harlig kansla, att kunna ge dem nagot de kan ha nytta av, och vi kanner oss riktigt stolta som deras larare!


Bara tva veckor kvar av volontararbetandet nu, nagot som kanns markligt. Det har ar ju varat liv nu, det ar har vi hor hemma och behovs som mest! Samtidigt kanns det spannande att ge oss ut pa vara fortsatta aventyr. Se mer av Indien till att borja med, sen vidare ut mot sydostasien. Flygbiljetterna som ska ta oss fran Mumbai till Bangkok den andra april ar bokade, och det ar ungefar sa langt vi har planerat. Vad som hander innan och efter dess ar ganska oklart an sa lange. Men, vi far ta det som det kommer helt enkelt, och det kanns som om det ar precis sa det ska vara pa denna resa.




Lollo och jag under dagens sondagssloande
med dessa obligatoriska ingredienser:
en hink fylld med vatten att svalka oss med,
solkram av olika varianter, samt varsin Shantaram att lasa.

Kommentarer
Postat av: moster

Kära Elin det är verkligen roligt att följa din tid i Indien, tänk vad bra med modern teknik , det känns nästan som att man är med dig där. V 12 åker vi till Frankrike och åker skidor och träffar Ma, det ska bli skoj.

2009-03-01 @ 18:09:36
Postat av: Agnes

Mmm.... Det såg skönt ut!

2009-03-03 @ 21:25:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0