Good night Vietnam, good morning China!

Det blev en storslagen Vietnamavslutning. Efter att ha tagit oss upp till Hanoi, dar vi hann med en gigantsk heldagspicknick samt en hotellnatt, bokade vi in oss pa en tredagarstur till Halong Bay.

Halong Bay, med sina hundratals sma pampiga oar i de mest oregelbundna former som skjuter upp fran det blagrona havet. Halong Bay, som vi kommer minnas som det absolut vackraste och mest hapnadsvackande i hela Vietnam. Dar var bat kryssade sig fram mellan oarna medan vi betraktade solnedgangen uppe pa dack, innan vi gick ner till hytten och somnade till vagkluckandet precis utanfor. Dar vi kopte akta parlor till brakdelen av vad de kostar hemma, dar vi bestallde in (och lyckades ata upp!) sex stycken efterratter. Dar vi klattrade upp for branta klippvaggar med hundrametersstup bara ett snedsteg bort, under trekkingturen i Cat Ba Islands National Park. Dar vi svettiga, utmattade och jakligt nojda tillslut nadde bergstoppen och kunde blicka ut over ett fantastiskt olandskap.


Svettig trekkingtur i nationalparken pa Cat Ba Island.


Antligen uppe pa toppen!


Pustar ut pa Cat Ba Islands strand efter trekkingturen.


Myser uppe pa dack pa baten.


Solnedgang, kryssandes mellan oarna i Halong Bay.

Som sagt, en storslagen och valdigt passande avslutning innan vi knot ihop Vietnamsacken for denna gang.

* * *

Sa var det dags for det sista, men absolut inte minsta, landet pa var resa. Kina. Dit det dock inte var helt enkelt att ta sig. I alla fall inte utan motgangar, bla bestaende av en bussresa vi trodde skulle ta tva timmar men som visade sig ta sex timmar. Vilket gjorde att vi inte hann fram till gransen innan den stangde och darmed tvingades overnatta i en sunkig gransstad, dar dar vi irrade runt utan att hitta varken middagsmat eller engelsktalande personer...

Men, mandag morgon kunde vi tillslut saga hejda till Vietnam och promenera over gransen till Kina. Dar motgangarna i och for sig fortsatte. Ingen i detta land tycktes namligen kunna forsta ett enda ord pa engelska. Men med var nya bibel har vi overlevt - hallelujah och hurray for Lonely Planet China! I den finns namligen en ordlista dar en fras forst star skriven pa engelska, sen med kinatecken och tillsist med kinesiskt uttal. Och med fardigtryckta fraser som 'I want to go to the local busstation' och 'I am a vegetarian' (for att inte fa in ackliga grodor eller alar pa tallriken) kommer man valdigt langt. Ja faktiskt anda hit, till Hong Kong, dar jag sitter just nu.

Utan Lonely Planet hade vi fortfarande statt kvar vid gransen och sett vilsna ut. Denna fantastiska bok kommer med andra ord att bli var basta van under resten av denna resa, en resa som minst sagt verkar bli intressant... Aterkommer med mer Kinaintryck. Nu ska vi namligen ut och uppleva den kokande, myllrande, fargstarka och haftiga stad som vantar precis har utanfor.

Kommentarer
Postat av: Ulrika

Inte ett dugg avundssjuk på din resa Elin.....

kram

2009-05-06 @ 13:12:57
URL: http://colorelle.blogg.se/
Postat av: Agnes

Vad trevligt att vara i Kina och höra på allt babbel... Förstår ni något? Jag och Emma försökte ju prata lite, vilket inte var det lättaste! =)

2009-05-06 @ 18:58:10
Postat av: Malin

jag skulle också vilja se Kina!

2009-05-06 @ 20:28:13
URL: http://malinsliiv.blogg.se/
Postat av: Anonym

Columbus och Vasco da Gama var också upptäcks resande på sin tid. Kina spännande och skrämmande. Hoppas att det går bra med er fortsatta resa och att ert grepp att vara vegetarianer fortsätter att hålla er vid gott mod. Moster

2009-05-06 @ 20:59:59
Postat av: elinsusanna.blogg.se

Columbus och Vasco da Gama var också upptäcks resande på sin tid. Kina spännande och skrämmande. Hoppas att det går bra med er fortsatta resa och att ert grepp att vara vegetarianer fortsätter att hålla er vid gott mod. Moster

2009-05-06 @ 21:02:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0