Majsmums

Testade majsplättar till lunch idag, efter recept från något matprogram (...ja, man fastnar för en hel del sådana mer eller mindre frivilligt då man är hemma en hel dag...). Det här är ingen matblogg, jag brukar varken lägga upp recept eller läsa recept som andra bloggat om. Men skitsamma, dessa små fantastiska prylar kan minsann pigga upp vilken grå höstdag som helst. Varsågoda:




Majsplättar för 4 portioner
6 dl mjölk
3 dl vetemjöl/fullkornsvetemjöl
1 tks salt
3 ägg
1 burk majs
50 g smör

Vispa hälften av mjölken med mjölet. Tillsätt resten av
mjölken och salt. Vispa till en slät smet. Vispa ner äggen.

Mosa majskornen och smält smöret, och ner med alltihopa i smeten.
Hetta upp en plättlagg/stekpanna med lite smör till första omgången.
Stek dem gyllenbruna på båda sidor. Klart!

Tips: gör som oss och servera med turkisk yoghurt och hallon. Mums!


Kommentarer
Postat av: Louise

Ska absolut testas!

2009-10-22 @ 09:37:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0