Femplus.

Vi överlevde. En och annan droppe blod spilldes. Men inga avhuggna fingrar, inga flygande champagnekorkar i ögonen. Hela och rena (...eller, nja..) tog vi oss igenom skaldjursfesten. Kvällen då det skulle sabreras och ätas ostron för första gången.



Ostronskolan, steg 1. Bryt upp skalet och hugg av alla muskler.

Eller gångjärn, som vi föredrog att kalla det. Så att det inte skulle kännas lika brutalt.



Tadaaa! Så här ser de ut, de små liven. Fast, här har de precis dött.


Före: glada, förväntansfulla miner.


Sluuuurrrp...


En kallsup senare: skeptisk.
Betyg: två plus. Med potential att stiga till tre eller kanske till och med fyra efter lite övning.


De gratinerade däremot: fem plus.


Så fanns det ju en hel del andra smaskigheter att fylla magarna med.

Sabreringen då? Taktiken var olika. En del valde att nöta sönder flaskan tills champagnen började droppa ut, medan andra mer brutalt avreagerade sig med kniven. Men av åkte de, samtliga korkar.
Betyg: fem plus.

Två mojitotuber och en smärre brandincident senare blev natten till morgon och klockan blev fem fast än vi trodde den var ett. Men det är en annan historia.
Betyg för hela kvällen: fem plus. Kanske till och med tio.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0