Vi gillar olika.

Imorse vaknade jag upp i ett obehagligt och ovanligt kyligt Sverige. Över en natt har klimatet förändrats och vi har för första gången ett nationalistiskt parti i vår riksdag. Det finns så mycket att säga, kanske ännu mer att känna. Ilska och illamående. Sorg och rädsla. Det här är inte en rolig dag på något sätt och visst kändes det tungt att kliva upp ur sängen imorse. Och det är lätt att stå uppgiven och maktlös inför orättvisan. Känna sig liten och obetydlig. Lätt att tänka att det ändå inte spelar någon roll vad du och jag gör.

Men det är just det det gör. Det är nu det spelar roll, det är nu vi måste kämpa. Egoismen ska inte få vinna, och framförallt ska okunskapen och rädslan för det främmande inte få vinna. Människor är olika. Människor ska få vara olika. Vi måste säga det och visa det om och om igen. Kom igen! Nu hjälper vi varandra, nu ställer vi det här tillrätta. Fyra år till nästa val, fyra år som börjar idag.


Kommentarer
Postat av: Linda

Håller med dig fullständigt, Elin!

Usch, det har inte varit någon bra känsla alls idag... :S Ett mycket dystert Sverige vaknade man till... :S Blä för det!

Kram

2010-09-20 @ 22:02:27
URL: http://lindamottjejmilen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0